A m ú l t t ó l a j e l e n i g

A jelenlegi pince őse már az 1960-as évek előtt megépült. A hegyoldalban szőlőtermelés folyt, így a kis présház minden év őszén otthont adott generációkon keresztül sok-sok mulatságnak, mustnak és bornak. Az évtizedek alatt többször került átépítésre és bővítésre, éppen úgy, ahogy a helyi tulajdonos családok fantáziája, igénye és nem utolsó sorban pénztárcája engedte.
 
Az elmúlt több mint 50 év nyomán számtalan élmény, munka, verejték és búfelejtés, amelyről az ódon falak mesélni tudnának.

Aztán, hogy egy régi kor ízei, illatai, maga a vidéki életérzés fennmaradhasson, több mint 10 éve megnyílt a nagyközönség előtt helyi családok, kistermelők házias ízvilágával és termékeivel a Szent Kristóf Pincészet és Étterem.

És mert tudjuk „csak a változás állandó”, így 2016 végétől ismét újabb fejlesztések kezdődtek a Szent Kristófban, mind a kínálat, mind a külső megjelenés tekintetében egyaránt. Aki pedig kíváncsi, járjon utána, hogy hogyan folytatódik a Szent Kristóf története, és egyben legyen részese a majd 60 éves legendának, amely a hely szépségén, a tradicionális ételeken, illetve a jó minőségű finom balatoni borokon alapul. Természetesen, nem utolsó sorban, a szívélyes vendéglátásban teljesedik ki.

Történetünk

A m ú l t t ó l a j e l e n i g

DSC_3748
mérföldkövek

A S z e n t K r i s t ó f P i n c é s z e t é s R e n d e z v é n y k ö z p o n t É l e t é b e n

1960

A Kezdetek

Az első kis présház megépítésének időpontja. Történetünk itt indult útnak.

2010

Az Első Étterem Megnyitása

Helyi családok, kistermelők házias ízvilágával és termékeivel megalakúlt a Szent Kristóf Pincészet és Étterem

2016

Újabb fejlesztések

Ismét újabb fejlesztések kezdődtek a Szent Kristófban, mind a kínálat, mind a külső megjelenés tekintetében egyaránt.

2019

A Rendezvényközpont megalapítása

Megépítettük a maig is működő Rendezvénypavilonunkat és kialakítottuk mai pinceéttermünk elődjét. Innentől kezdve nevünkben is büszkén viseltük a Rendezvényközpont megnevezést.

2020

A legnagyobb fejlesztésünk

A hely 70%-át átalakítottuk és felújítottuk. Új, professzionális konyha kialakítása, panorámaterasz kialakítása, Gasztroshop és Vendégház létrehozása, hogy csak a fontosabbakat említsük. 

2022

Egy új kezdet

A Covid helyzet minket is megviselt, így jelenleg megváltozott működéssel tudunk üzemelni, de hamarosan újra fénykorunk állapotában fogunk pompázni.