B o r a i n k

A boraink megtestesítik történelmi szőlőültetvényünk vibráló báját és komplexitását, és az egyensúlyt és eleganciát, amely erre az egyedülálló terroirra jellemző. Élvezze az ízek és élmények széles skáláját, amelyet boraink nyújtanak Önnek és szeretteinek.

I r s a i O l i v é r 2 0 2 0

Amit egy irsaitól elvárunk, azt ez a bor tudja. Halvány citromszín, intenzív gyümölcsillat bodzás, nárciszos illatjegyekkel. Pincészetünk egyik legkedveltebb bora. Ízében enyhe muskotály fedezhető fel, kis testtel rendelkező, könnyen fogyasztható száraz fehérbor.
Alacsony alkohol /12%/ és alacsony savtartalommal rendelkezik. Másnaposság ellen, jól behűtve, a legjobb választás. Bátran nevezhetjük a mindennapok borának, hiszen nem kell hozzá neves alkalom, hogy megnyissunk egy palackkal.

R a j n a i R i z l i n g 2 0 2 0

Aki megkóstolja, megszereti. Jellemzője a közepes citromszín, közepes illatintenzitás, mineralitás citrusos-virágos jegyekkel, barackkal fűszerezve. Száraz bor kellemesen pezsgő, friss, intenzív savakkal. Fröccsnek is ajánljuk, hisz a jó fröccshöz, jó bor kell.

P i n o t B l a n c 2 0 1 7

Könnyed, egyszerű, és nem is akar többet mutatni. Olyan pinot blanc, amely nem fog csalódást okozni. Halvány citromszín, intenzív illat, ízében enyhe citrusosság gyógynövényekkel jellemzi. Száraz bor, közepesnél intenzívebb savakkal, alkohollal. Tökéletes választás baráti összejövetelekhez, kerti grillezés mellé.

C a b e r n e t S a u v i g n o n P i n o t N o i r R o s é 2 0 2 0

Gyümölcsös, könnyű és egyszerű, igazi telitalálat. Mindennapok boraként bárhol, bármilyen helyzetben helytáll. Baráti összejövetelek, nyáron, kerti grillezések elengedhetetlen kiegészítője. Száraz bor, közepes savak, alkohol és könnyed test jellemzi. Illatában és ízében piros bogyós gyümölcsök, málna fedezhetők fel.

M e r l o t S h i r a z 2 0 1 9

A könnyű és egyszerű, gyümölcsös Merlot-k egyike. Közepes rubinszín, intenzív gyümölcsös illat meggyel és szilvával. Száraz bor, közepes savak és alkohol, alacsony tannin jellemzi. Nagy tölgyfahordós érlelésű, ízében gyümölcsös és étcsokoládés jegyek mutatkoznak.

K é k f r a n k o s 2 0 1 9

A Kékfrankos szőlőfajta leginkább a Kárpát-medencében ismert. Magyarországon Dél-Balaton mellett  valamint a Soproni, a Villányi és az Alföldi borvidéken is jelentős felületen termesztik. Megbízhatóan terem,bíborszínű,mélyvörös bort adó fajta. Mérsékelten csersavas,bársonyos,érett szilvára és meggyre emlékeztető ízekkel. Vörös húsokhoz,magyaros, fűszeres ételekhez ajánlott.

S á r g a m u s k o t á l y 2 0 1 7 , 2 0 1 8 , 2 0 1 9

Ez a bor valóban megédesíti a napunkat. Mély aranyszín, nagy test, intenzív illat jellemzi hordós jegyekkel. Édes bor, természetes cukortartalma harmóniában van a magas savakkal. Kései szüretelésű szőlőből készült, ízében aszalt gyümölcsök, mazsola fedezhetők fel. Kifejezetten az édes borokat kedvelő vendégeinknek ajánljuk.

S á r g a m u s k o t á l y ( é d e s ) 2 0 1 5

Ez a bor valóban megédesíti a napunkat. Mély aranyszín, nagy test, intenzív illat jellemzi hordós jegyekkel. Édes bor, természetes cukortartalma harmóniában van a magas savakkal. Kései szüretelésű szőlőből készült, ízében aszalt gyümölcsök, mazsola fedezhetők fel. Kifejezetten az édes borokat kedvelő vendégeinknek ajánljuk.

F u r m i n t 2 0 1 8 , 2 0 1 9

Nagyon izgalmas, könnyed, édes bor, közepesnél intenzívebb savakkal és alkohollal. Halvány aranyszín, intenzív illat jellemzi érett nyári alma és birs jegyeivel. Jól működik salátákkal, meleg nyári estékhez kifejezetten jó választás.

Tokaji Sárgamuskotály 2019, Furmint 2019 száraz borok is kaphatók .
A borok helyben fogyaszthatóak , illetve elvitelre megvásárolhatóak a gasztroshopban. 
További borokról érdeklődjön munkatársainknál.